3 X turkos

Mönster: Meedom. Men alla blev olika varianter. De är gjorda efter samma storlek och grundmönster. Det är bara t-shirten som fick korta ärmar då vi (svägerskan och jag)  klippte ut tyget.

Tyg: Tre tröjor i samma tyg

Kommentarer: En kortärmad T-shirt. En tre-kvarts-ärmad med kort midja. En långärmad med sömmarna på utsidan. Se nedan för de olika varianterna.

T-shirt: Den som Ludvig har på sig på bilden ovan. I halsringningen gjorde jag som en muddkant fast med samma tyg som själv tröjan. Jag klippte en 4 cm bred remsa som var 80 % av längden i halsringning som jag sedan vek dubbel och sydde fast från avigan. Ärmarna och nederkanten fållades med tvillingnålen.

Tre-kvarts-ärmad: Halsringningen på samma sätt som ovan samt att jag sydde en raksöm som dekor och för att hålla ned sömsmånen (se bild precis ovan). Ärmsluten fållades med tvillingnål. Längst ned gjorde jag en ”fuskvariant” som man kan använda för att fålla med hjälp av OL-maskin. Man viker tyget enligt bilden nedan och syr genom tre tyglager. Jag avslutade med att sy fas sömnsmånen med tvillingnål från rätan. Tyvärr blev det lite bubbligt.

Röda zizk-zack-mönstret visar var jag sytt. Efter sömmen är gjord viker jag ut tyget enligt den röda pilen.  Efter  att jag sydde fast sömnsmånen med tvillingnål blev det  som nedan.

Långärmad tröja med söm på utsidan: Egentligen blev det fel. Jag gjorde en remsa precis som beskrevs ovan, men den råkade jag sy fast åt fel håll. Eftersom det är för jobbigt att sprätta overlock gjorde jag en likadan remsa längst ned. Ärmsluten fållade jag med tvillingsöm, men jag använde vit tråd för att det skulle matcha ringningen. Jag sydde även med tvillingsömmen över overlocksömmarna för att de skulle hållas ned ordentligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s