Fodrade babyvantar med lång mudd


Sådana här vantar har jag planerat att försöka göra ett mönster till en tid. Nu har jag äntligen gjort ett första försök. Lång vikbar mudd som man kan dra upp långt om man vill så att bebisen inte kan tappa vantarna. De är fodrade med röd polarfleece och yttertyget är ekologisk bomull med tryck från Jofotex. Perfekt att sy några sådana här till stundande julmarknaden.

Jag är ganska nöjd med denna första prototyp. Men jag gjorde lite grundmissar i stressen (försökte göra dem medan Ludvig sov middag och hade lite bråttom). Jag råkade till och med sy muddarna med olika rätsida, men det syns ju knappt. Jag hade gärna velat ha ett par sådana här när Ludvig var nyfödd i alla fall. Tyvärr finns inga små babyhänder att testa dem på här hemma. Ludvig får i vart fall inte på dem på händerna. Men de är tänkte till 0-3 månader, så det är ju inte så konstigt att de inte passar på min lille ettåring.

Och ja, det var väldigt pilligt att sy fast mudden på en så smal vante, så det är inte den snyggaste sömmen i världen om man vänder dem ut och in. Nästa gång blir det nog lite vidare muddar för att kunna få det snyggare.

2 kommentarer på “Fodrade babyvantar med lång mudd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s