Omlottbody med min ”vän” CoverPro

Nu blir det ett långt inlägg.

Jag har inte sytt bodys sedan jag bråkade med min CoverPro i förra lägenheten. Men en god vän ville beställa en molnbody (med turkosa moln och rosa kant) till en kompis som fått barn och jag fick en god anledning att ta tjuren vid hornen. Jag vill ju börja sy med kantband igen nu när jag har fått en riktig syhörna efter flytten och får plats med alla maskiner.

Kantband har jag undvikit över huvud taget det senaste, bland annat eftersom jag inte fått det så snyggt som jag velat. Visst, man kan göra kantband ”manuellt” (klicka på länken till Näbbgädda för mycket bra tutorial), men det känns onödigt att lägga ner all den tiden, när jag har en maskin som man kan göra det med (om man bara lär sig hantera den ordentligt).

Denna gång kantade jag interlock med interlock och hade 3-3-3 på trådspänningen, 1 på diffen och 4 på stygnlängden, mittennål + högernål. Jag var noggrann som tusan och vaktade med pincett så att bandet låg rätt. Pressarfotstrycket ökades över sömmar samtidigt som jag höll upp baksidan av pressarfoten. Ett endaste hoppstygn blev det bara på hela plagget, som jag enkelt kunde fästa för hand efteråt.

Nu vill jag helst springa runt till grannarna och leta upp en bebis i strl 62/68 och testa den! Med en gång!

Många timmar tog det att få ihop den. Men jag kan nog halvera tiden nästa gång. Nu var jag överdrivet noggrann. Det tråkigaste är ju för övrigt att skära remsor i exakt 42 mm bredd till kantbandaren samt att sätta fast tryckknapparna.

Mönster och material: Detta är första gången jag testar att göra en omlottbody för övrigt. Detta mönster kom från senaste Ottobre 3/2011 och är gjort i ett enda stycke (armarna för sig dock). Perfekt för att slippa sömmar som kan skava när man är liten bebis. Tygerna är interlock från JNY-design.

Annons

4 kommentarer på “Omlottbody med min ”vän” CoverPro

  1. Åh va kul att du haft framgångar med CPXen! Måste testa dina inställningar också. Jag brukar använda vänsternål och mittennål. Just för att de nålarna liksom är ”längst” och jag tänker att risken för hoppstygn då är mindre. Dessutom använder jag Schmetz EL-nålar (Extra Long) strl 80. Då är risken för hoppstygn mkt mindre. Dina sömmar ser jättefina ut på baksidan. Där är mina betydligt trassligare. Får testa dina inställningar som sagt. Hade du trådspänningsreglaget åt höger eller vänster (den nere på högra sidan)?

  2. Pingback: Att sy | Brallan syr

  3. Pingback: Nummer 2 | Brallan syr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s