Höst-set till liten flicka och mönster på dreggelscarf

Igår var min mamma och jag förbi en kollega till henne och hennes lilla dotter på drygt ett år. Som present sydde jag dessa två.

Mönster: Egna till både dreggelscarf och mössa.

Tyg: Fordon i Jersey, från Mjukatyger. Just nu säljer de den bara i färgställningen svart/vit. Baksidan till scarfen är polarfleece från Stoff&Stil.

Kommentar: Att sy en mössa med knutar är mycket bra eftersom man kan reglera storleken genom att flytta på knutarna.

De absolut vanligaste sökordet för att komma till min blogg ”mönster dreggelscarf”, ”dreggelscarf gratis mönster”, ”dreggelscars mönster” osv. Men jag har ju inget som ligger här på bloggen. Jag lägger upp lite tips tills vidare och så småningom kanske det blir ett mönster man kan skriva ut. För att tillverka mitt tog jag en dreggelscarf jag inte gillade tyget på och sprättade upp den för att på så sätt se hur de fick till vikningen under halsen (se bilden på den uppsprättade scarfen ovan). Sedan gjorde jag om så det passade mig lite bättre. Jag gjorde den lite nättare, trixade bort insnitten och gjorde kantiga hörn istället för runda så det skulle bli lättare att sy på OL. Nu krävs det i och för sig 3 olika sömmar, istället för en runt hela, men jag slipper snäva svängar.

Klicka på bilden ovan för stor bild. Den är tagen med mobilen, så ursäkta kvaliten. Jag har målat var insnitten satt, men dessa har jag som sagt rationsliserat bort.

Ett litet till tips när man klipper ut tyget till framsidan på dreggelscarfen är att man ser till att mönstret är snyggast i nederkant (se grävmaskinen på scrafen ovan). Hade jag centrerat grävmaskinen på hela framstycket hade vikningen under hakan tagit bort halva och det hade sett konstigt ut.

3 kommentarer på “Höst-set till liten flicka och mönster på dreggelscarf

  1. Pingback: Moln-kit till nyfödd | Brallan syr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s