Färgglad kille på förskolan

Igår var lilleman färggladast på sin avdelning på förskolan. Det är han väl i och för sig ganska ofta, men denna gång lite extra. Jag gillar lite extra att tåget hamnade utmed kantbandet och viker av parallellt med det.

Mönster: Ottobre 5/2006 (som jag har tappat ena mönsterarket till GAAAH), denna gång storlek 74 med +3 cm i nederkant och + 2cm i vardera ärm. Då passade den vår 90 cm långa smalis perfekt. Istället för knyband satte jag blå knappar i tröjan. 2 vid innerknäppningen och 4 på den yttre.

Material: Ekologiska landskapstyget från Jofotex, röd mudd och KAM-knappar.

När jag kantar med mudd blir det ju ganska tjocka kanter (4 lager mudd + själva tyget). Så när jag skall sätta i knappar måste jag först köra en lite tjockare nål där knappen skall vara, annars så förstörs knappen och fastnar inte. Det är ju lätt gjort, men helt klart lite störande.

Jag satte fast två extra lager tyg med hilofix på de ställen där jag satte knapaprna rakt på tyget.

2 kommentarer på “Färgglad kille på förskolan

  1. Landskapstyget skulle vara perfekt för min son, han är just nu förtjust i vägar, tåg och hittar linjer överallt (påslakansveck, mammas arm, kakelfogar med mera) som han följer med fingret och låter som tåget. Han hade älskat din tröja (som var väldigt snygg). Hoppas sonen gillade den också, och de andra på förskolan. Bra att du skickar färgglada barn dit 😀

  2. Pingback: Det egna BB-kitet – moln och landskap | Brallan syr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s