Det egna BB-kitet – moln och landskap

Idag tog jag paus från beställningar och sydde bara till mig själv. Bara för skojs skull och utan kvalitetskrav. Det var underbart att köra på och inte känna press. Det blev ett litet BB-kit till bebisen i magen.

 • Filt i interlock: röda moln från JNY och Landskap från Jofotex. Kantad med landskapsinterlock. Jag tyckte det blev väldigt fint att kanta med samma tyg som användes på filtens ena sida. Men det var ju ett aber att få filten att bli jämn i mönsterpassningen. 80cm x 80 cm är filten.
 • Retrokatt i det vävda landskapstyget från Jofotex. Mönster finns i boken ”Sy mjuka djur”.
 • Omlottröja från Ottobre 6/2007, fast något omgjord. Den är klippt i ett stycke, därav att molnen blir sneda (bakstycket är enligt trådrak). Skönt att slippa mycket sömmar för nyfödd bebis
 • Hjälmmössa enligt eget mönster
 • Muddbyxor. Jag hittade interlock i mitt tygförråd som gick ton-i-ton med landskapstyget. Det blev ju inte så strechigt, men vår nyfödda bebis skall ju inte ut och springa direkt så byxorna borde ju inte halka av.
Tycker kitet passar bra på både kille och tjej. Jag vet ju inte vad det blir, även om det känns som en tjej. Kul att blivande storebror har en matchande tröja.
Annons

11 kommentarer på “Det egna BB-kitet – moln och landskap

 1. Superfint!!! Jag fick aldrig ihop något bb-kit till snultran, så jag blir så imponerad av er som har lyckats knåpa ihop ett sådant. och katten är ju bara för söt och pricken över i 🙂

  nu väntar jag med spänning på att få höra att skrutt*n tittat ut!

 2. Vad fantasifullt! Läckert med landskapskantning, inspirerande.

  Visst är det bra förberedelse att göra sig ett alldeles eget BB-kit! Mitt passande inte alls sedan… men det gjorde inget för det var arbetet som var det roliga med det (och bebisen var ju så fin ändå, landsting- och hm-kläder till trots). Lycka till!!! (det kanske är långt kvar, men man vet ju aldrig)

 3. Pingback: Stolt som en…… Pille-Katt | Brallan syr

 4. Pingback: Året som gått! | Brallan syr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s