T-shirt med töff-töff

När detta tyget hängde på tork visade lilleman ganska tydligt att han gillade det. Så det fick bli det första som syddes av tygerna som jag sambeställt från Tyskland. Tack än en gång Martina för all hjälp! (psst, kolla in hennes spetskoftor med snedknäppning….underbara).

Tyget är inte så strechigt och är 100% bomullsjersey. Så för att det skall fungera för stort barnhuvud fick det bli knäppning på en axeln. Jag gjorde en enkel variant nämligen att jag lade till ytterst lite sömnsmån på en av axlarna och kantade de bitarna. I övrigt är det ett klassiskt t-shirt-mönster

Jag tränade även på att fålla med CoverPro-maskinen så det blev fina täcksömmar både i midjan och ärmarna. Maskinen är ju ett exter att lära känna. Men just nu går det bra nästan jämt. Den är verkligen inte något man bara sätter sig vid och syr, såsom en overlock-maskin. Så mycket kan bli fel. Tur jag inte visste hur krånligt det var när den skulle köpas, då hade jag nog inte vågat.


Mönster:
Utgått från Ottobre 3/2008

Tyg: Bomullsjersey, Töff-töff, från Michas i Tyskland


2 kommentarer på “T-shirt med töff-töff

  1. Vad fin han blev i tröjan!! Visst är knäppningen på ena axeln super. Jag gör ofta det på sonens tröjor för han avskyr att dra dem över huvudet. Har faktiskt precis sytt klart en sådan nu på morgonen. Har du en Janome Coverpro? Jag har ju beställt en men inte fått den ännu – är lite spänd på hur vi kommer att komma överens 🙂

    Tråkigt att din farfar inte mår bra. Det är bara att höra av sig om du är här uppe någon gång – jag vill så gärna träffa dig ”på riktigt”.Tveka inte att ta med barnen – the more the merrier!

    Nu är det väl snart dags? Jag bara väntar på att du ska ”försvinna” från fb 🙂 Makrillen är född den 27 så på tisdag firar vi en treåring – tiden går fort!

    KRAM!

  2. Pingback: Velour-racer med knapp | Brallan syr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s