Stor pyjamas

Här hemma är vi väldans förtjusta i hela pyjamasar. Tyvärr finns ju dessa sällan i storlek över 86 så lillemans vader är ganska nakna nuförtiden i köpe-pyjamasarna. Tur man syr med andra ord så man kan få som man vill. Men detta är första långa pyjamasen jag gjort till honom.

Denna har tagit en evighet att få klar. Klippte ut den för flera veckor sedan och har gjort lite med jämna mellanrum.

Jag skulle göra två-nålig avig dekorsöm i ärmsömmen för att få in mer blått i den annars ganska bleka färgställningen på tyget. Men fick inte ordning på trådspänningen. Så sömmen drog ihop sig jättemycket som syns på högra bilden.Samma sak vid bandkantningen. Tråden gick av flera gånger. Trädde om maskinen flera gånger och blåste rent med tryckluft och rattade på diverse inställningar – ingen skillnad. Dock kan det kanske bero på att jag hade lite olika trådkvalitet på rullarna och att jag var liiiite slarvig (läs trött) när jag skar kantbanden.

En sak som gjorde mig ledsen var att jag hittade ett litet ”lagat” hål på ena ärmen på tyget när pyjamasen var klar. Nu har jag köpt tyget privat, men fick ingen info om att det var 2:a sortering. Tyget kostade bara 100:-/metern så det får jag väl överleva. Det känns nästan som om det har lagats av distributören och inte privatpersonen. Har mailat och meddelat i alla fall.

Och en sista sak. Interlocken jag kantade med kommer från JNY och är av den som kallas ”tunn interlock”. Men jag har märkt att de har två olika ”tunnheter” på sina interlock. Den vita är exempelvis ljuvlig att sy med, men denna var lite tunnare och sladdrigare och klurig att få snygg (framförallt när tråden går av med jämna mellanrum).

I mönstret har jag utgått från Ottobre 6/2009 med lite modifieringar.

5 kommentarer på “Stor pyjamas

 1. Vad fint! Ser skönt och mysigt ut. Modellen ler också, genom nappen 🙂

  Men är den helt utan öppning fram eller bak? Trär ni i barnet via kuvertöppningen i halsen, det töjer inte ut för mycket efter ett tag? Köpepyjamas har ofta knappar hela vägen ner till ena eller båda benen. Men jag kör knappar till grenen och låter benen vara hela. Sedan har jag ganska viga barn som man kan knöla ner respektive upp benen ur, vid blöjbyte. På/avtagning är desto lättare, särskilt på store som står upp vid påklädning (alternativ sätter på sig själv, när plagget ligger på golvet och han kryper i som med en overall).

 2. PS Usch, jag är också trött. Nu tittade jag en gång till på bilden och ser kantband längs med benen. Förstås. Då fattar jag, och tar tillbaka frågan om hur ni klär på 🙂

  Och jag förstår att du är trött. Barnsängstiden, dvs de första veckorna efter födsel, är rätt jobbig. När jag fick Hj i mars så var jag trött och samtidigt superinspirerad att sy.

  • Ja, precis så gör jag vid på- och avklädning 🙂 Haha, i och för sig försökte maken ta av honom den genom kuvertringningen (= arg Alice).

   Inspirationen sprutar som sagt, men orken kommer nog snart igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s