Hårband

En sy-vän, Sanna, visade ett hårband som hon gjorde för ett tag sedan. Det var helt annorlunda från detta och mer stiligt/festligt med en slags blomma på. Jag har ett tag varit sugen på att sy hårband och när hon visade sitt fick jag lite spark i baken att testa min idé. Jag gillar hårband och med en lugg som håller på att växa ut och ett hår som inte alltid är så fagert över lag är det ju verkligen något jag behöver (exempel på hår-som-inte-är-fagert ser ni ju på bilderna här bredvid).

Mönster: Detta mönster hade jag tittat på lite innan efter att Strömming sytt en liknande, så det är ju starkt inspirerat från detta. Men jag gjorde i de mått som passade mig.

Materal: Bred resår från Bibbi och jerseytyget Skyar från Znok

Kommentar: Bakom knuten har jag satt en bred resår och om man vill kan vika in ändarna i knuten och på så sätt får man en rosett. Nu tog jag en stuvbit som var en vertikal bit i trådrakens riktning. För att få mer strech skall man såklart använda andra hållet på tyget. Resåren är inte nödvändig eftersom tyget töjer sig ändå. Jag gjorde resåren mest för att testa längden/proportionerna om det är så att nästa hårband blir i vävt tyg.

För övrigt hade vi en superhärlig helg i det fina vädret. Storebror och jag fick lite mysiga stunder ihop. Annars är det bara pappa som gäller när det är helg. Han var väldans inblandad i att sy vimlpar till lillasysters dop (han var nämligen ansvarig för att hålla in bakåt-spaken när det var dags att fästa). Och eftersom han älskar att kavla var det ju succé när vi skulle laga egna vetetortillas till kvällens tacos.

3 kommentarer på “Hårband

  1. Kul med assistans! Jag får också en hel del ”hjälp” både vid symaskinen och i köket. Frustrerande ibland men kul också att de kan så mycket redan! Björns absoluta favorit just nu är mixern, så fort något ska mixas fixar han det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s