Gyntherskjorta

När jag började sy, för drygt 2 år sedan, hittade jag lite tips om bra sömnadsböcker hos Kokalal. Meedom-böckerna som fanns i hennes lista hittade jag på mitt lokala bibliotek och jag lånade dem om och om och om igen. Till min glädje fanns även tidningen Ottobre på det biblioteket. Men till slut var jag trött på att låna och beställde hem lite blandade böcker och började prenumerera på Ottobre. Så skönt att ha sitt eget.

De blandade böckerna bestod av 3 danska böcker och författarna är Welinder, Meedom och Gynther. Nu två år senare gjorde jag min första tröja från Gynther. De andra två böckerna har jag använt innan. Pinsamt att det skulle ta sådan tid att testa mönster därifrån.

Jag förlängde mönstret rejält på längden för det såg extremt kort ut på mönsterarket. Annars gillade jag det starkt. Tyget är ett bomullstyg med struktur som jag köpte för 29:- metern på Stoff&Stil och det är kantat med snedslå från Bibbis. Skjortan kommer bli perfekt att dra på när solen är stark eftersom den är tunn och luftig men ändå skyddar. Hade jag gjort det igen hade jag gjort lite veck i själva skjortan runt halsringningen så att snedslån inte står ut så mycket. Det är för övrigt denna grundform jag sedan utgick från när jag gjorde sonens midsommarskjorta.

3 kommentarer på “Gyntherskjorta

  1. Jag blir så enormt inspirerad av dig. Du är jätte duktig. jätte fina kläder. Gör du egna mönster? säljer du dem isåfall? Mvh. Sofia

  2. Fint! Har inte tänkt på att man kan ha omlottkläder även till större barn. Blir lite sugen på en sån här till Björn nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s