Pyjamas a la prinsesstårta

Åh vad det är snyggt med grönt och cerise ihop! Och ihop med en favorit – flatlocken –  blir det ju ännu snyggare. Modellen på byxor är med kil fram och bak, som på en kalsong helt enkelt. Då blir det lite mer ställen där de snygga sömmarna kan synas.

Ett smörgåsbord i sömmar blev det på denna pyjamas med andra ord. Tröjan har kantband och dekorsömmar i halsen med tretrådig avig dekorsöm. Ärmarna är fållade med kedjesöm på CoverPron, dvs med en nål. Byxorna är ihopmonterade med bred tvåtrådig flatlock. Detta var nytt för mig att testa. Innan har jag endast testat tretrådig flatlock (som jag haft på kalsongerna till exempel). På denna tvåtrådiga, breda flatlocken blev ju streck-sidan vrålsnygg. Resåren är först sydda som en rundel och sedan fastsydda på avigsidan. Sedan viker jag runt och syr fast med en söm. Denna gång syddes resåren fast med kedjesöm med CP:n.

Material: Fordons-jerseyn är Lillestoff och köpt hos Znok, den cerisea interlocken är från JNY och byxorna är i interlock från MG-tyger (det företaget är nedlagt). Knapparna är KAM-knappar från Assuntastore.

Mönster: Tröjan är en vanlig raglan-tröja som jag kantat ena framsömmen på. Byxorna är från Ottobre 6/2010.

6 kommentarer på “Pyjamas a la prinsesstårta

  1. Pingback: December | Brallan syr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s