Undulater och kantbandstips för CoverPro

20130814_6036

Dessa två tröjor finns numera i garderoben hemma hos 2 små pojkar.

Jag har mer och mer gått över till att nästan uteslutande kanta med muddväv som jag kör 3-vikt i min bandkantare. Se tut här på hur jag syr med 3-vik. Nackdelen med att använda muddväv är att den lättare dras ut när man syr i den om den är extra strechig, vilket många muddvävar är. För att den inte sedan skall rynka tyget för mycket brukar jag skjuta på kantbandet lite med en pincett så att jag inte råkar sy fast den för uttänjt.
20130811_6234

Hur jag avslutar ett kantband har jag visat tidigare, se tuten i länken. Men i den beskrivningen viker jag kantbanden åt var sitt håll, det gör jag inte numera.20130812_6050Istället gör jag som bilderna visar. Jag börjar precis som förr med att sy med raksöm rakt över kantbanden. Sedan klipper jag den ände som är mot baksidan av tröjan så nära sömmen som möjligt. Se bild nedanför.

20130812_6051

När ena kantbandet är avklippt nära sömmen så viker jag över det långa kantbandet, vänder så jag syr på rätsidan och syr med raksöm över de två lagren av kantband. Efteråt klipper jag bort överflödigt kantband när den senaste raksömmen. Det blir mycket snyggare när kantbanden inte ligger åt var sitt håll tycker jag.
20130812_6052

4 kommentarer på “Undulater och kantbandstips för CoverPro

  1. Tack för detta! Känns lite som om tipsen kom på beställning 🙂 Kan du visa hur du gör när du fållar en tröja också? Syr du ihop tröjan först eller lämnar du öppet i ena sidan och syr ihop sedan? Tröjorna ser fin-fina ut!

  2. Pingback: Istället för godispåsar | Klippertill

  3. Du är så bra på att beskriva! Om du visste vilken källa till inspiration du står för! Jag kantar också med muddväv- främst den från stoff o stil men ofta rynkar/drar plagget ihop sig något… Får jag lov att fråga vad du brukar ha diffen på när du kantar… Om jag har diffen på typ 0,5 drar det ihop sig något mindre men det blir då kortare och fula stygn, och om jag har den på 2,0 blir stygnen fina men plagget rynkigt… Pest eller kolera med andra ord… Vad gör jag för fel….?? Så frustrerande… Man vill ju så gärna att det ska bli perfekt 🙂

  4. Pingback: Tutorial: Snyggt avslut på söm i kantband | Brallan by Alice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s