Zack och gult

Untitled-3Då var det dags för nästa klänning med material från the Buppa Brand och 3exter. Denna är ju lika karamellig som den förra fast med gula detaljer. Det är ju en klar fördel med svart/vita tyger; att man kan bestämma själv hur mycket plats den skall ta rent färgmässigt och att det faktiskt passar med det mesta. Hade jag velat göra något som inte sticker ut lika mycket hade jag ju kunnat kombinera tyget med svart och vitt eller varför inte grått. Jag tycker det är kul att zickzacken inte går horisontellt utan vertikalt istället. Det gör det lite mer unikt trots att det är ett enkelt mönster. Tyget heter ”Zack” och du hittar det här!

Jag lovade att skriva lite om tyget också. Efter första tvätten är jag positivt överraskad. Jag har haft några tråkiga erfarenheter med svart/vitt tyg i tvättmaskinen under hösten som färgat av sig själv. Nu glömde jag klippa ut en bit att spara och jämföra med, men det ser bra ut. Tyget är lite kraftigare i strukturen än många andra jersey bomull/lycra-blandningar och krullar sig inte något nämnvärt i kanterna vilket gör det lättjobbat även efter tvätt. En annan stor fördel är att trycket förblir rakt efter tvätt. Hurra! Det borde man kunna utgå ifrån men det har hänt alldeles för ofta bland tygerna jag köpt att det blir snett efter tvätt. Nackdelar då? Det är tyvärr inte ekologiskt (än?) men det är producerat i Tjeckien vilket ju ger kortare transportsträcka än många andra tyger och relativt bra arbetsförhållanden. Priset är ju bland de högre nivåerna, men bredden är i alla fall närmare 170 cm vilket gör att man får ut även ett par större plagg på 1 meter.

gulsvartvit2

Så kommer vi till detaljerna! Denna spetsdragkedja från 3exter sitter inte bara där som dekoration utan den fungerar såklart och fyller funktionen att lättare kunna få plagget över huvudet. Halsen och fickans kant har jag kantat med vikresår från samma ställe. Vikresåren har en glansig och en matt sida, här använde jag den matta sidan utåt. Gissa var den lilla påstrykbara katten kommer ifrån då? Jo, 3exter igen såklart.

gulsvartvit3

Inspirationen då? Häromdagen var Makrill hemma hos mig och hennes dotter hade på sig en jättefin tunika med en dekorsömsficka på motsatta sidan från knäppningen i raglansömmen. Så det blev en variant på den, fast med en spetsdragkedja och en liten katt från 3exter som extra piff.

4 kommentarer på “Zack och gult

  1. Kul att kunna inspirera DIG tycker jag!! Tunikan blev störtskön – I love it!! Gult och svart är så himla snyggt ihop och hurra för ett tyg som är rakt även efter tvätt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s