Stora fåglar

20140731_431420140801_4283PaaPii gör så himla många snygga tyger tycker jag! MeMbA är numera exklusiv återförsäljare för PaaPii i Sverige och detta tyg i singeljersey heter LuckyBird (ekologisk bomull + lycra 95/5).

Det är kul när trycket är stort. Jag har flera sådana tyger på gång att få hem. En av hönorna klippte jag ut och gjorde en enklare form av applikation med. Jag gjorde på samma sätt som med en vanlig applikation (se min tutorial här) och använde både vlisofix och totally stable, men jag sydde endast med ganska tät raksöm runt fågeln. Kanten kommer ju därmed krulla sig lite efter tvätt, men det kommer nog bara bli fint. T-shirten är sydd av Ernst-ränder (grossist som säljer lite varstans, bl.a Jonic, Jofotex, Tygaffären vid Lagerströmsplatsen) och är kantad med LuckyBird-tyget.

20140731_4318

20140801_4241Istället för resår eller mudd satte jag samma jersey som rundlar i midja och benslut. Om du gör detta själv, så tänk på att många olika jerseytyger inte alls stretchar lika bra som resår och mudd så att du kompenserar för det.

Jag gjorde byxorna stora och pösiga och för skojs skull lät jag även storebror testa plaggen. De är lite i största laget för min lilla, men hade jag bara satt längre muddar så hade det varit ännu ett par byxor som skulle fungerat från 98-122.  Nu blir det nog snarare 104-122. Inte illa det heller! en sak till med det stora mönstret som är kul är att hönorna vänder sig spegelvänt. Därmed kan man göra så att byxbenen blir helt spegelvända = snygg mönsterpassning och när trycket är så stort blir det en fin detalj i sig.

20140801_4243

Inlägget är i samarbete med MeMbAdesign

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s