Älskade katter

20140820_4518Tyg nummer 2 av Tyglyckas 6 första höst-nyheter (här ser ni första nyheten)! Jag älskar ju katter och svartvita mönster i kombination med detta går helt klart hem hos mig. Idag visar jag bara en enkel kuvert-body, men på fredag släpps fler tyger från Tyglycka och då får ni ser på mer katter från mig.

Knapparna kommer från 3exter och kantbanden är interlock från Sydilla (Hilco)

20140820_4521

Inlägget är i samarbete med Tyglcyka

 

2 kommentarer på “Älskade katter

 1. alltså vilka fantastiskt fina bodys du gör! Du är superduktig! Jag skulle vilja lära mig att sy lite bättre, och ska snart köpa ny symaskin. Vilka funktioner måste den ha för att kunna sy bodys med tanke på det lite stretchiga tyget? Har du något tips på en bra symaskin?

  • Hej och tack! Det är så svårt att rekommendera en maskin till någon man inte känner. Det beror på vilken ekonomi man har och hur mycket man tror man kommer sy. Jag började med min svärmors maskin från 70-talet och de är ofta riktigt bra maskiner. Så har du någon släkting med en gammal maskin i garderoben – börja med den.

   Om du köper ny: Det är bra om maskinen har sömmar anpassade för elastiska tyger. Titta exempelvis efter en söm som ser ut typ såhär __/__/__/__/__, men även 3-stegs-zockzack fungerar. Summa summarum är att en det går fint att sy bodys och liknande med en vanlig maskin, men det går fortare med en overlock och ger ett proffsigare resultat.

   Billiga och bra maskiner finns bland annat hos sewing machines direct i England. De har superservice och brukar skicka med trådar, saxar mm och eftersom det är inom EU är det ingen tull. Själv har ajg en Elna Easy Jeans därifrån.

   Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s