Tillbaka från Syfestivalen i Stokholm

2014-10-23 19.58.44Vilken succé det blev. Det var otroligt många besökare och mestadels av tiden hade vi konstant kö i vår monter. Det enda jag saknade var väl lite mer tid att att faktiskt hinna prata med er besökare. Men några trevliga samtal hanns med och det var så kul att många verkade uppskata inspirationsplaggen så mycket. Det är verkligen en ära när någon kund frågar efter exakt samma varor som jag använt på plaggen i montern och frågar om lite små tips hur man får det snyggt. Jag blev riktigt peppad att återgå till lite fler tutorials och tips på bloggen. Det senaste har det ju främst funnits tid till att visa plagg och inte riktigt lika många tips.

Passa på att ställa era frågor från mässan i detta inlägg, så kan jag tänka på att använda era frågor som tema i olika inlägg. Och även om ni inte var på mässan får ni gärna passa på att önska vad jag skall ta upp.

På fredag – söndag är det dags för mässa här i Göteborg (Kviberg). Det är en betydligt mindre mässa, men ändå helt klart värt ett besök. Är man medlem på Sy-sidan har man tidigare fått komma in gratis om man visar en utskrift på sin användarprofil. Jag kommer åter igen att finnas i 3exters monter och på mässan kommer även bl.a. Tyglycka (tyg), GladaGrodan (stryka-på-vinyl mm), Delatezz (tyg), Tygaffären vid Lagerströmsplatsen (tyg) mfl. Här är en länk till alla utställare.

6 kommentarer på “Tillbaka från Syfestivalen i Stokholm

 1. Oh, jag vill jättejättegärna ha tips på hur man på bästa vis stickar ner ol-sömmen med avigsömen på covern. På tex kalsonger eller raglanärmar. Har sjukt svårt att få det jämnt och snyggt!! Hänger det på hur man siktar med nålarna? Eller diffen? Eller något annat??

 2. Hi Alice, thank you for this post and for the oppportunity to ask questions.
  I’ve always wondered how do you manage to do round curves with the cover machine or with the overlock. I tried once top stitch the round pockets with the cover pro and after one day trying I still wasn’t satisfied. Same thing when I tried to refine the elbow patches with the overlock, although slightly less difficult.
  How do you achive that? Do you use a particular setting or foot?
  Thank you and have a nice evening

  • Thank you for your question!
   I’ll give you a quick answer here, and then I will do a longer post another time with pictures. If you do round curves sew a little bit and then raise the foot and turn the fabric a little bit (and lower it again), sew a little bit moore and raise the foot and so on. The same thing with the elbow patches on the overlock. I don’t use a particular foot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s