Täcksömmar som dekoration

20141030_539920141028_5449Detta tyget blev en riktig succé hos Tyglycka! Det som är kvar från mässorna skulle komma upp inom kort (idag eller i morgon tror jag), men det är massor mer beställt som är på ingång.

När det är grått, svart och vitt så är det ju enkelt att kombinera med vilken färg man vill. Man kan göra det färgglatt eller dovt, hur man vill helt enkelt.

Jag fick många frågor på mässan kring hur jag gör för att få snygga dekorationssömmar med cover-maskinen. Det var också det som efterfrågades förklaringar till när jag frågade här på bloggen vad ni ville läsa mer om. Så här kommer hur jag gör.
20141028_5438

Först syr jag ihop plagget som vanligt, men jag använder en bredare söm (i detta fall så bred som det går). Detta på grund av att jag vill att täcksömmen skall ligga på lika många lager tyg.

När det är sytt så pressar jag isär sömmen. Det är helt klart värt den extra tiden det tar att pressa. Jag har köpt en lite strykbräda som är till för skjortärmar som jag slänger fram mellan mig och maskinen när det är dags. Så känns själva strykandet inte så jobbigt.20141028_5442

När det är dags att sy ställer jag in maskinen enligt följande:

  • Inställningen för tjocka tyger dvs. 8-6-6-3
  • Diffen är på ca 1 (lite olika, men runt 1)
  • Stygnlängden är 4 (max)

Det viktiga är hur man träffar OL-sömmen. Jag har en Clearview-fot (genomskinlig) som är guld värd i detta läge. Två av nålarna skall vara på OL-sömmen och den tredje skall vara precis utanför. Jag har målat svart streck på bilden på pressarfoten och där ser ni att de två högra nålarna är på sömmen och den vänstra (pilen) är precis utanför.

FAQ: Skall du köra över korsande sömmar eller extra tjocka partier så ta tag i tyget och hjälp till att mata på genom att dra försiktigt.

FAQ: Hamnar du lite snett kan man snabbar komma tillbaka på rätt spår genom att höja pressarfoten när nålarna är nere och vrida tyget rätt igen.

Inlägget är i samarbete med Tyglycka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s