BraLLan ♥ Mytilus

mytilus

Äntligen är det här! Mitt alldeles egna tyg.

20141030_5397Ibland har det känts en smula tråkigt att man som hemmasömmerska inte kan vara särskilt unik. Är man som jag väldigt kunnig i utbudet på trikå känner man ju igen de flesta tyger som det sys i. Det är kul att känna igen tygerna, men samtidigt har jag velat ha något alldeles eget, också. Det är ju ibland inte särskilt unika kläder man syr, även om det ofta är målet.

Så i somras frågade jag Maria på Tyglycka om hon kunde hjälpa mig att trycka ett tyg som bara är mitt. 50 meter var minimimängden och eftersom jag gillar kvaliteten på Tyglyckas tyger (allra mest den tjockare varianten) så valde jag att köra på. Med tanke på att det även är 180 cm brett så är det mycket tyg jag numera har i mitt förråd (som ju kanske i ärlighetens namn är ganska sprängfullt från början)

Målet med trycket var att det skulle vara västkustskt och marinbiologiskt. Jag har letat i massor av timmar bland tusentals illustrationer och till slut hittade jag det perfekta trycket som jag fick hjälp att köpa rättigheter till. Jag ville ha ett grafiskt tyg som fungerar lika bra för vuxna som för barn och jag tycker att jag lyckades med det. Varför kallar jag tyget Mytilus då? Har ni koll på marinbiologi förstår ni varför och annars får ni googla.

NamnlösDetta tyg är inte till salu utan jag säljer endast kläder i det. Men välkommen med din beställning på kläder istället! Jag är så himla nöjd, om än lite fattigare. Nu kan jag göra unika kläder utöver alla de andra snygga kläderna i vanliga trikåtyger som jag också kommer att fortsätta att sy av. För jag kommer ju inte sluta köpa andra tyger, jag känner mig själv. Det finns för mycket snyggt där ute.

Råvaran är ekologisk bomull men trycket är Öko-tex-certifierat. Det innebär att slutprodukten inte kan kallas ekologisk utan att den är Öko-tex:certifierad.

Första provplaggen är byxorna och hjälmmössan här ovan. Sedan blev det maken som fick sig en mössa i helgen på fars dag med snirkligt reflextryck. Den vänstra delen av bilden är tagen med blixt.

Övriga material i inlägget:
* ReflexVinyl från Glada Grodan
* Mudd från Stoff&Stil

3 kommentarer på “BraLLan ♥ Mytilus

  1. Ett sådant fin tyg! Så härligt med ett eget tyg som ingen annan har. Du är verkligen kreativ, roligt att följa din blogg och se hur du har utvecklats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s