Koalor i grått och rosa

20150306_7960

20150306_7968Egentligen är jag nog inget jättestort fan av rosa. Men i kombination med grått är det ju så himla snyggt. Då smälter till och med jag. Detta tyg med fina koalor kommer från MeMbAdesign och finns i 3 färgvarianter. På denna har jag kombinerat det med grå mudd från Stoff&Stil.

20150306_7945

Sedan tänkte jag passa på att tipsa lite om hur jag göra när jag sätter knappar genom väldigt många lager mudd. Här använder jag en PRYMtång med insatser som passar 3exters knappar samt ringknappar från 3exter.

I detta fall är det ju hela 10 lager som den översta knappen skall igenom. Men för att knappen lättare skall kunna sättas fast så låter jag halva knappen gå igenom bara 7 lager- Se bilden på hanen ovan. Jag klipper av kantbandet ganska kort så att det bara till viss del sitter under knappen. Ringdelen med piggarna försöker jag också få igenom tygerna så mycket som det går innan för att hjälpa på traven (det är ju bara när det är extra många lager som man behöver göra allt det här). 20150306_7950
N
är båda knapparna är satta (alla 4 delarna) knäpper jag ihop knappen och eftertrycker med knappen stängd. Hävstången blir ju lite mer när hela knappen ligger i tången så man kan trycka till den lite extra. Tänk på att använda rätt del på insatsen så att du inte sliter fel på insatsen.

Nu sitter den hårt och bra! De övriga knapparna på pyjamasen sätter man ju som vanligt utan problem. Men jag brukar ändå alltid eftertrycka med knappen stängd så att man kan vara säker på att den sitter riktigt hårt.

Inlägget är i samarbete med 3exter och MeMbA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s