Diamantklöver

IMG_9836

IMG_9777ZiccaFabrics har funnits ett litet tag nu, men ändå har jag inte kommit mig för att handla där. På mässan i Malmö tidigare i våras köpte jag äntligen lite olika tyger. Många av de första trycken, och även fortfarande, består av diamanter som varieras för olika mönster. Detta tyg heter av förklarliga skäl just ”Diamantklöver”.

För övrigt är Zicca ett av få ställen där man också kan köpa ekologisk mudd. Numera är ju många av butikernas mönstrade tyger ekologiska (HURRA!), men inte lika ofta mudden.

Det är mycket klänningar på bloggen nu och mycket kläder till min dotter över lag. Men just nu är det hon som behöver (tror jag?) och då blir det till henne jag syr mest. Sonen växer inte lika snabbt och om man skall vara ärlig blir han heller inte lika smutsig och kräver därmed färre byten.

Dottern gillade (älskade) klänningen. Den innehöll ju flera av hennes favoritingredienser; rosa, diamanter, hjärtan och spets. Klänningen är avkapad enligt denna princip och ärmen är gjord såhär. Rakt över sömmarna som jag sytt ihop över- och understycke med, har jag sytt fast spets. Jag har börjat mitt fram på sidan och låtit lite spets hänga både i början och i slutet så jag kunde göra en liten rosett. Spetsen är ljust puderrosa och kommer från 3exter. Den mörkgrå mudden som jag kantat med kommer från Tyglycka.
IMG_9750

5 kommentarer på “Diamantklöver

  1. Åh, vad fin! Bra att du valde ett tuffare tyg, då blev det blev lagom med krusiduller tycker jag. Så snällt av dig att dela med dig hur du gör, jag hade inte tänkt på att man kunde köra volangen genom maskinen en extra gång för att öka på rynkningen.

  2. Pingback: Vikresår som snörning | Brallan by Alice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s